Memoriál Františka Janáčka 21.5.2016

Ledenice2016 1Na Memoriál Františka Janáčka do Ledenic jezdíme poslední roky pravidelně, ani letos tomu nebylo jinak. Na soutěž rozhodně chtěli jet muži Vlkovice I, kteří se chtěli předvést v nových dresech. Přidaly se i ženy a nakonec účast potvrdili i muži Vlkovice II, takže jsme za nádherného slunečného počasí vyrazili se všemi týmy.


Samotná soutěž se organizací nijak nelišila od předchozích, kdy dopoledne bojovala dětská družstva a po obědě se na dvě základny střídali muži a ženy. Jako čtvrtí v pořadí vyrazili z našich týmů na zteč první muži Vlkovice I. Útok se povedl výborně, možná pravý proudař nemusel tak dlouho mířit na terč, ale s časem 22,83s obsadili kluci výborné 2. místo. Po dokončení se veškeré naše vybavení přesunulo k základně žen, které měly zanedlouho nastoupit. Tým ženy Vlkovice se dvěma nováčky všechny příjemně překvapil, když jejich bezproblémový útok zakončili v čase 26,16s a stanuly tak na stupni vítězů na 1. místě a získaly putovní pohár! Hned po jejich doběhnutí se už ale vybavení opět muselo stěhovat na základnu mužů, kde svůj pokus vyhlíželi muži Vlkovice II. Jejich představení by bylo povedené, kdyby košaři nespadl koš do kádě. A i když ho rychle vylovil a našrouboval, se svým kolegou rychle nabrali, strojník si pohrál s vodou a vybičoval stříkačku k maximálnímu výkonu, čas být dobrý nemohl. Terče byly sestříknuty až v čase 30,24s. V konečném zúčtování to ale přineslo „ne až tak špatné“ 4. místo ze 17.

Tato Ledenická soutěž se totiž zapíše do dějin ne jako soutěž, kde by padaly rekordy, ale jako soutěž promarněných příležitostí, kde se skoro nikomu nedařilo. Téměř každý ze 17 týmů mužů měl nějaký problém, pouze třem týmům stačilo 30 vteřin na dokončení.

Souběžně s požárními útoky probíhala opět soutěž o nejlepšího košaře, kdy si každý mohl za poplatek 10kč do kasičky zkusit co nejrychleji našroubovat koš na savici a vhodit obojí do kádě. Naše dvojice Lukáš Mlýnek – Pavel Florián loni skončila druhá, takže letos měli velkou motivaci posunout se na vrchol. Po několika pokusech se jim to nakonec povedlo a zvítězili s časem 3,48s (fotka v úvodu je právě z vítězného pokusu). Druhá dvojice byla jen těsně za nimi s časem 3,50s, třetí místo bylo dělené, kdy dvě další dvojice dosáhly shodného času 3,70s. Na vítěze pak čekala ona kasička s desetikorunami od všech ostatních.