O pohár Obecního úřadu Planá 28.5.2016

Plana2016 1V sobotu 28.5.2016 jsme přivezli už druhý letošní putovní pohár a opět na něm měly velký podíl naše ženy. Už dlouho dopředu se vědělo, že na tuto soutěž pojedou muži Vlkovice 1. Minulý týden na soutěži v Ledenicích se vedla debata, jestli bychom nezkusili zaútočit na putovní pohár v Plané. Ten vyhrává vždy sbor, jehož muži a ženy se v soutěži umístí nejlépe. A jelikož muži pomýšleli na výhru, potřebovali přijet i s družstvem žen. Ženy se dohromady daly, i když ve značně obměněné sestavě. V týdnu stihly i trénink, takže to vypadalo nadějně.

 

Plana2016 2Počasí na soutěži v Plané zná jen dva extrémy – buď prší, nebo je hrozné horko. Tentokrát to vypadalo, že možná stihneme obojí, proto jsme si po zkušenosti z minulé soutěže v Lišově přibalili na cestu také velký stan a lavičky. Po příjezdu totiž připalovalo slunce, bylo to ale takové to ostré slunce před bouří, takže jsme vzali zavděk stínem pod stanem. Týmů nepřijelo mnoho, takže šance na pohár byla vysoká. Nejdříve šel na start náš tým ženy Vlkovice, který se s nabídnutou šancí i s nováčky v týmu popral výborně a nastavil všem ostatním laťku vysoko s časem 25,78s. Tento čas nikdo nepřekonal, takže byly vyhlášeny na 1. místě.

Muži z Vlkovic šli soutěžit naopak jako poslední, takže před startem věděli, že šance na výhru je. Útok to byl povedený, až k rozdělovači byl nejrychlejší ze všech. Pak sice voda zpomalila, přesto byl levý proud nejrychlejší v soutěži. Bohužel ho nenapodobil pravý proudař půjčený ze Zvíkova, který několik vteřin stříkal na terč, než se světlo rozsvítilo. S časem 24,57s jsme tak brali 2. místo. To nás ale nemuselo tolik mrzet, neboť už jsme věděli, že v součtu s časem žen dostaneme putovní pohár, znovu po pěti letech.

O jedinou kaňku v této soutěži se nakonec postaralo počasí. Po odběhnutí všech týmů mužů a žen nastoupily děti, ovšem při jejich útoku se spustila slušná průtrž z mračen a to včetně krup. My jsme sice byli schovaní pod stanem, ale zmokli jsme také při nástupu, který sice začal po této krátké bouři, během něj ale přišel další deštík.