Zvíkovský srandamač 3.9.2016

Zvikov2016 3Ve Zvíkově se tento rok konala již druhá soutěž, tentokrát šlo o srandamač s upravenými pravidly. Úprava spočívala v tom, že po připravení základny si každý člen soutěžního družstva (kromě strojníka) vylosoval post, který poběží. Na tomto srandamači jsme nemohli chybět, dali jsme dohromady 2 družstva mužů, i když to druhé nebylo kompletní a muselo si půjčit dokonce dva závodníky z prvního mužstva. Domácí pořadatelé to naštěstí s klidem přešli a start nám umožnili. Předpověď počasí slibovala vysoké teploty a nebe bez mráčku, takže jsme si zase přivezli i stan a nově zrekonstruovaný pivní set. Nebe bez mráčku se sice nekonalo, ale naštěstí ty vysoké teploty vyšly, takže parádní počasí.

 Los týmu Vlkovice II.
 koš  Jan Tůma
 savice  Dušan Mlýnek
 strojník  Jan Kándl
 béčka  Petr Novotný
 rozdělovač  Lukáš Mlýnek
 levý proud  David Mlýnek
 pravý proud   Jaroslav Florián 

Naši mladí kluci chtěli startovat až poslední ve smyslu rčení „To nejlepší na konec“. To se jim sice nepovedlo (stejný nápad měli i domácí Zvíkov II), ale z předposledního místa už pak také mohli mít pěkný přehled o tom, jaký čas musí zaběhnout pro výhru. Na start se tak dříve postavili muži Vlkovice II. Rozlosování dopadlo zajímavě (viz tabulka vpravo) a slibovalo zajímavou podívanou, zvláště když se na pravý proud postavil náš nejstarší člen. Jak se dalo čekat, oba proudaři nenatáhli hadice „C“ a museli jsme jim pomáhat trochu je popotáhnout. Při tom pravého proudaře rozhodila voda tryskající z proudnice a svalila ho na zem. Strojník pohotově ubral plyn, při tom ubrání ale mašina cukla se savicemi a zlomila jednu vejpůl. Se zlomenou savicí se sice dá dokončit útok (jak nám předvedly Zaliny), my jsme to ale zkoušet nechtěli, takže následovala diskvalifikace a umístění na posledním 12. místě (spolu s dalšími dvěma týmy).

 Los týmu Vlkovice I.
 koš  David Mlýnek
 savice  Jakub Košíček 
 strojník  Zdeněk Tesař
 béčka  Pavel Horák
 rozdělovač  Lukáš Mlýnek
 levý proud  Jan Kándl ml.
 pravý proud   Pavel Florián

Na chvostu startovního pole pak šli svůj útok ukázat muži Vlkovice I. Rozlosování kdo co bude dělat dopadlo dle tabulky vlevo. Kluci se toho ale nezalekli a parádní útok dokončili v čase 26,17s. Čas mohl být ještě lepší, kdyby pravý proud sestříkl svůj terč dříve, ale i tak jim zajistil vítězné 1. místo, neboť poslední startující domácí tým Zvíkov II svůj útok nedokončil.

Při vyhlašování vítězů pak byla udělena ještě jedna individuální cena, a to cena pro nejlepšího proudaře, kterou překvapivě získal Jaroslav Florián jako nejstarší ze všech dnešních proudařů. Cenou byla láhev zelené, kterou jsme hned načli a naplnili s ní pohár pro vítěze soutěže.

Během soutěže se jako obvykle rožnilo prase a hrála živá hudba, která slibovala, že bude hrát ještě dlouho do noci, takže jsme se také dlouho do noci zdrželi oslavit první a poslední místo v soutěži.