Zaliny 17.9.2016

Zaliny2016 1Protože na 17. září vyšel volný víkend mezi závody Fichtl Cup, vyrazili jsme na soutěž do Zalin. Tato soutěž nebyla uvedena v oficiálním rozpisu soutěží a byla jen pro zvané, týmů se opravdu sjela jen hrstka, takže nevadil ani start soutěže v netradičních 15:00. Běželo se (jako je v Zalinech obvyklé) na návsi do kopce. A protože náves není příliš dlouhá, všechny kategorie cvičily jen na 2 hadice „B“. Počasí ten den nebylo nic moc, slunce občas sice vykouklo mezi mraky, ale foukal studený vítr.

 

Jak už jsem psal, týmů se sjelo nemnoho. Jako první svůj útok předvedly 4 týmy dětí a po nich následovalo 5 týmů v naší kategorii mužů. Jako první nám svůj útok ukázaly domácí Zaliny II a nastavily čas k překonání na hodnotu 25,35s. Po nich už jsme šli na start my a dost jsme si věřili, že jejich čas překonáme. Všichni odvedli dobrou práci, ale čekali jsme na vodu, které se do mírného kopečku moc nechtělo. Čas 20,50s (běželo se na 2 „B“) se nám nezdál ani dobrý ani špatný, ale konkurenceschopný rozhodně byl (náš cíl byl čas pod 20s). Po nás šli chlapi z Kaliště, kteří nás s časem 32,89s ohrozit nemohli, a po nich naši rivalové ze Zvíkova. Jim se ale útok ne-až-tak-úplně povedl, takže se s časem 23,47s umístili za námi. Proto jsme vyhlíželi poslední (domácí) tým Zaliny I, jak se povede jim. No moc dobře se jim nevedlo, museli dotahovat hadice a my tak po skončení jejich útoku (v čase 48:63) mohli začít slavit další vítězný pohár za 1. místo.

Nakonec si ještě zasoutěžily 3 týmy žen, kde vyhrály ženy ze Zvíkova (27,40s), druhé byly domácí ženy ze Zalin (31,80s) a třetí z Miletína (35,05s).

Po nástupu a předání cen jsme ještě potěšili majitelku střelnice, u které jsme si procvičili mušku při střelbě na špejle (a nechali jí za to větší či menší obnos).