Obvodová soutěž Vlkovice 13.5.2017

Vlkovice2017 1Po letech jsme se rozhodli zorganizovat u nás ve Vlkovicích soutěž našeho Lišovského obvodu. Termín byl stanoven, jako u většiny obvodů Českobudějovického okresu, na 13. května 2017. Přípravy byly během celého předcházejícího týdne veliké, hlavně šlo o úklid hasičárny, sekání trávy, zametání apod.

V den D nám ze začátku přálo i počasí, dopoledne během posledních příprav krásně svítilo sluníčko. Předpověď ale slibovala zataženou oblohu a místy přeháňky. Na soutěž se sjelo 8 týmů mužů bez omezení věku a 5 v kategorii „Muži nad 35 let“. Dále přijelo 7 družstev žen, z toho 3 v kategorii „Ženy nad 30 let“. Jelikož se jednalo o obvodovou soutěž, byla připravena i štafeta 4x100m s překážkami. Tou začaly svou soutěž ženy, zatímco muži se střídali v provedení požárního útoku. Jako první ze všech startovali naši muži Vlkovice I. Útok se jim povedl, i když jeden z proudů mohl být rychlejší. S časem 20,65s obsadili v požárním útoku 2. místo, jen těsně za Lišovem A (20,24s).

Mezitím naše ženy vyzkoušely svou šikovnost ve štafetě, kde s časem 90,3s doběhly 3.

Po skončení kategorie mužů bez omezení se jako v první ve své kategorii postavili na start muži Vlkovice II. Útok vypadal celkem rychle rozběhlý, možná byl rychlý až moc. Levý proudař před terčem nestihl zacvaknout proudnici a tryskající voda ho už nenechala zapojit ji. Pán rozdělovače proto zavřel kohout hadice k němu vedoucí, ovšem v tu chvíli neměl otevřený prostřední kohout a pravý měl taky nějak přivřený, takže následovalo prasknutí jedné hadice B přímo uprostřed a diskvalifikace.

Spravit náladu nám tak mohli kluci z týmu Vlkovice I, kteří se chystali na štafetu. Ta ale, zřejmě neznalostí pravidel, skončila také diskvalifikací, když závodník v poslední dráze při průběhu cílem držel proudnici za spoj s hadicí, což se nesmí (pravidlo 57 odst. 2 Pravidel požárního sportu). Štafetu běží 4 soutěžící, požární útok jich provádí 7, tak se hned dohodli, že na soupisku dopíší ještě jednoho člena, který byl shodou okolností také na soutěži, a zkusí zaběhnout ještě jednu štafetu se zbylými lidmi. Druhá čtveřice se snažila, seč jí síly stačily, přesto ale s časem 80,43s doběhla až na 6. místě. V součtu umístění tak skončili na celkovém bramborovém 4. místě.

Po přestavění terčů se dostaly i ženy z Vlkovic na provedení požárního útoku. Sestava, která se dala dohromady týden před soutěží,  příliš nezazářila a s časem 43,18s skončila na 3. místě. V součtu s umístěním ze štafety se tak naše ženy celkově umístily 3.

Už během konce soutěže se obloha zatáhla a spadlo několik kapek. Pořádný déšť ale začal až po skončení soutěže, kdy se většina družstev rozjela k domovům. Všichni co zůstali se naštěstí vešli do naší hasičské zbrojnice, kde jsme měli připravené posezení. Z ohlasů na soutěž soudíme, že se nám organizačně povedla a předpokládáme, že bychom příští rok pořádali k výročí založení sboru další, tentokrát s nějakými upravenými pravidly.

Na závěr ještě výsledková listina soutěže a pár dalších fotografií ve fotogalerii:
Vysledky Vlkovice 2017