Lišov - O pohár starosty a JHCL 21.5.2017

Lisov2017 3Po loňském úspěchu na soutěži v Lišově jsme ani letos nemohli chybět na startovní listině, abychom si poměřili síly s nejlepšími týmy Jihočeské hasičské ligy. Startovali jsme jako loni v kategorii B, tedy s klasickými průměry hadic – průměr hadic C 52mm, hadic B 75mm. S sebou jsme si přivezli opět stan, lavičky a hlavně dobrou náladu. Co jsme si nepřivezli, bylo dobré počasí, protože celé dopoledne bylo celkem zima, neboť foukal studený vítr.

Na startovní listině jsme byli napsaní jako 27. v pořadí, ale některé týmy nedorazily a jiné chtěly startovat až na konci, takže na start jsme šli podstatně dříve. Soutěž celkem rychle ubíhala, tak jsme se zhruba po dvou hodinách od začátku chystali na svůj útok i my. Před naším startem byly v čele týmy Borovany A a Borovany B, oba s časem přes 21s, na který jsme si věřili, že uděláme lepší.

Lisov2017 1Po odstartování, hnáni písničkou „Když nemůžeš, tak přidej“, jsme letěli k základně. Drobné zaváhání na koši nemělo žádný vliv na rychlost dopravy vody do mašiny a to už jsme vzadu pozorovali kluky vepředu. Béčka pěkně natažená, práce s rozdělovačem parádní a … trochu nám zatrnulo při sledování pravého proudaře, který nemohl spojit proudnici s hadicí. Po několika pokusech to stihl přesně „za minutu dvanáct“, tedy přesně ve chvíli kdy k němu došla voda. Svůj terč dokonce sestříkl dříve než jeho kolega vlevo. Výsledný čas 20:70s nás vynesl na průběžné první místo.

Po nás běželo družstvo ze Zvíkova, kterým se útok moc nepovedl a s časem 26,25s nemohli na stupně vítězů vůbec pomýšlet. Po nich pak startovaly ještě 4 týmy v naší kategorii, u dvou z nich jsme měli obavy, že by nás mohly překonat. To se ovšem nestalo, a tak jsme i svou druhou účast v této soutěži přetavili ve vítězství a obhájili první místo z loňského roku.

Lisov2017 2Při vyhlašování vítězů byla opět nachystána řada věcných cen (především pochutin). My, jako vítězové své kategorie, jsme stejně jako loni dostali sud piva. Tentokrát jen „malé štěně“, čili 30l soudek. K němu ještě kus uzeného masa a sklenici utopenců. Vpravdě povedený výlet.

Závěrem mohu ještě přidat odkaz na výsledkovou listinu a hlavně na video našeho útoku.