Vítejte na stránkách

Sboru dobrovolných hasičů Vlkovice

Naše vesnice Vlkovice je součástí obce Lišov, ležící v jižních Čechách (mezi Českými Budějovicemi a Třeboní). Sbor dobrovolných hasičů zde vznikl již v roce 1903 a dodnes tu má velice silnou tradici a početnou členskou základnu. Náš sbor se stará nejen o pomoc při mimořádných situacích občanům naší i okolních obcí, ale i o pořádání různých kulturních a společenských akcí a prostřednictvím brigádnických prací se snaží také zvelebovat naši obec.

Pro ochranu majetku lidí při požárech a jiných neštěstích byla u nás obcí zřízena zásahová jednotka JPO V. - místní část Vlkovice. Máme k dispozici požární techniku a jiné prostředky požární ochrany určené pro zásah. Pro dopravu k zásahům i na soutěže nám slouží vozidlo Volkswagen Transporter a cisternový hasící vůz Škoda 706 RTHP.

Naše SDH vlastní výzbroj nejen udržuje, ale také s ní cvičí a pravidelně se účastní soutěží po celých jižních Čechách. Momentálně máme dvě družstva mužů a jedno družstvo žen. A že naše sbory mají, a i historicky vždy měly na závodištích úspěchy, dokazuje naše výstavní síň v prvním patře hasičské zbrojnice, kde lze nalézt velké množství pohárů a trofejí z různých soutěží za posledních několik desítek let.

Vlkovicky sbor 2017Rok 2017

Vlkovicky sbor 2015Rok 2013