Hasičský srandamač Zaliny 21.9.2013





Vytvořeno 26. 9. 2013 21:39
Napsal(a) Petr N.

Start utoku21. září 2013 jsme vyrazili na tradiční Zalinský srandamač, kterým obvykle končíme hasičskou sezónu. Opět se ve stejném termínu konal Fichtl Cup, takže jsme opět dali stěží dohromady jeden tým.

Když jsme za podmračeného počasí přijeli, zjistili jsme že jdeme na věc až 9. z 11. Tato soutěž je specifická tím, že kromě strojníka si všichni před útokem vylosují pozici na které poběží.

My jsme si vylosovali následující složení:

 koš  Pavel Florián
 savice  Jaroslav Florián
 strojník  Zdeněk Tesař
 béčka  Petr Novotný
 rozdělovač  Martin Tůma
 levý proud  Jakub Košíček
 pravý proud  Václav Kacer

Vypadalo to celkem dobře, starší členové zůstali vzdadu a na zteč tak vyrazili mladí. Ovšem koš se vůbec nepovedl, a tak i když předek klapl výborně, stačilo to až na páté místo.prubeh utoku

Druhou částí soutěže byla štafeta. Ve čtyřech drahách se mělo vystřídat 6 ze sedmi členů týmu. Štafeta byla podobná té loňské, tedy: V první dráze běželi dva závodníci, jeden měl odpojit proudnici a rozdělovač od natažené hadice a tu přeložit napůl, aby ji druhý mohl stočit. Pak ještě musel vypít třetinku bublinkaté minerálky. Po doběhnutí na konec a předání štafetové proudnice byli v druhé dráze připraveni další dva, jeden tlačil trakař a druhý se na něm vezl. V třetí dráze stačilo proběhnout dráhu a přeskočit zhruba metrovou překážku. V poslední dráze se musela přeskákat část dráhy v pytli. Běželi jsme v následujícím složení:

 1. dráha  nesení rozdělovače + pití  Zdeněk Tesař
 stáčení hadice  Petr Novotný
 2. dráha  řidič trakaře  Martin Tůma
 závozník na trakaři  Pavel Florián
 3. dráha  přeskok překážky  Václav Kacer
 4. dráha  skákání v pytli  Jakub Košíček

Hned na úvod trochu zazmatkoval Zdeněk, který sice odpojil hadici od rozdělovače, ale už ji zapomněl přeložit, abych ji mohl začít stáčet. Zbytek štafety už překvapení nepřinesl, a tak naše štafeta skončila na 6. místě. V součtu obou umístění se tak náš tým usadil celkově na 6. místě.

Na závěr ještě přikládám odkaz na video z našeho útoku a video ze štafety. Obojí je z fotogalerie SDH Dubičné, děkujeme.

Hasičský srandamač Zvíkov 7.9.2013





Vytvořeno 9. 9. 2013 15:11
Napsal(a) Petr N.

zvikov2013

Dne 7. září 2013 se ve Zvíkově při příležitosti 105. výročí založení místního sboru konala hasičská soutěž. Tentokrát jsme tým na soutěž dávali dohromady hodně těžko, protože se ve stejný den konal Fichtl Cup na Floridě. Definitivní podoba namixovaného týmu tak vznikla až v pátek před soutěží na cvičení.

Číst dál: Hasičský srandamač Zvíkov 7.9.2013

O pohár Obecního úřadu Planá 1.6.2013





Vytvořeno 18. 6. 2013 23:03
Napsal(a) Petr N.

IMG 20130601 145903Dne 1. 6. 2013 jsme jako každoročně v tomto období zavítali na fotbalový trávník SK Planá na hasičskou soutěž O pohár Obecního úřadu Planá. Tentokrát jsme dali opět dohromady obě družstva mužů, i když to byla pořádná fuška, protože chybělo celkem 5 stálých členů. Zvláště strojník z týmu Zvíkova byl zapůjčeným tričkem SDH Vlkovice tak poctěn, že ho za celý den nesundal, což nesli velmi nelibě zástupci ze Zvíkova, kteří se přijeli na soutěž podívat.

Ale zpět k soutěži. Počasí bylo typické pro soutěž v Plané, takže to vypadalo, že každou chvíli začne pršet. Soutěž probíhala jako obvykle na dvě základny, na jedné se střídali muži, na druhé ženy a děti. A protože nejdříve cvičili muži bez omezení věku, Vlkovice 2 vyběhly na trávník z našich týmů jako první. Dosažen byl výborný čas 27,26s, a to i přesto, že košař s košem a savicí utekl svému kamarádovi za ním (je to pěkně vidět na druhém  obrázku). Vpředu vše klaplo na jedničku (i když rozdělovač se svým držitelem pěkně zacvičil a dokonce ho povalil na zem, což ale naštěstí nemělo žádný vliv na vedení vody). Tento čas nás o pouhé 0,02s posunul na 3. místo.

Číst dál: O pohár Obecního úřadu Planá 1.6.2013

Jivno 24.8.2013





Vytvořeno 4. 9. 2013 11:10
Napsal(a) Petr N.

Utok vlkovice 1K výročí 115. let od založení SDH Jivno se v této obci konala hasičská soutěž, na kterou jsme vyjeli opět s oběma družstvy. I když to vypadalo, že Vlkovická starší „dvojka“ družstvo dohromady nedá, nakonec tým dohromady dali a dokonce šli v kategorii Muži nad 35 let. Zajímavé také bylo, že celkem 14 našich závodníků přijelo 7 různými vozidly.

První soutěžící kategorií byli Muži bez omezení věku, kde šla naše „jednička na řadu jako předposlední. Útok se příliš nevyvedl. Nejprve diváci sledovali koš kutálející se po zemi a poté si mohli všimnout, že ani jeden z „proudařů“ nedotáhl hadice až k čáře výstřiku, za což částečně mohla špatná vzdálenost této čáry (a terčů) od základny. Zatímco já na pravém proudu jsem terč sestříkl, levý proud musel dotahovat hadice. I přesto jsme ale obsadili konečné 3. místo.Padajici kos pri utoku

Útok druhého družstva se také příliš nevyvedl. Také nenatáhli hadice a zatímco pravý proudař si myslel, že světlo u jeho terče svítí (a terč je tedy sestříknutý), levý dotahoval hadice i s vodou. Po sestříknutí levého terče se ale ukázalo, že pravý sestříknutý nebyl. Nestartovat v jiné kategorii, skončili by mezi ostatními týmy na chvostu. Takhle skončili na 2. místě v kategorii Muži nad 35 let.

A protože celé odpoledne bylo příjemně teplo a jasno, jeli jsme se po soutěži odměnit zmrzlinou do Lišova, a pak ještě povzbudit Lišovské fotbalisty při jejich zápase (kde hráli i 3 hasiči z Vlkovic).

Na závěr ještě poděkuji Jarce Petřeků za použité fotky, další fotky je možné vidět v její fotogalerii.

 

Obvodová soutěž Lišov 18.5.2013





Vytvořeno 13. 6. 2013 21:22
Napsal(a) Petr N.

fotka tymuZatímco na soutěži v Ledenicích zastupovalo Vlkovice družstvo Vlkovice 2, na soutěž do Lišova pro změnu přijeli jen starší Vlkovice 1. To proto, že současně s hasičskou soutěží se v Lišově jely i závody Fichtl Cupu, kde nesměla chybět ani početná skupina Vlkováků.

 

Číst dál: Obvodová soutěž Lišov 18.5.2013