Novoroční turnaj v ruských kuželkách

Při vydařené Silvestrovské oslavě jsme tak jako loni dohodli, že si Nový rok zpříjemníme pobytem na čerstvém „jarním“ vzduchu při hře Ruské kuželky. Počasí bylo opravdu jarní, teplota asi 5 °C nad nulou a k tomu nám pěkně svítilo sluníčko.

Sešlo se nás celkem 13, což byl po předešlé noci slušný počet. Po chvíli jsme se všichni pustili do hraní a k tomu jsme průběžně dojídali chlebíčky a jiné pochutiny z předešlého dne. Jen pivo nešlo moc na odbyt. Všem se hrálo parádně, hlavně díky počasí. Ve výkonech účastníků sice rozdíly byly, ale o to nám ani tolik nešlo. Už ani nevím, kdo přesně vyhrál. Vím jen, že v popředí se celou dobu drželi Lenka Hobizalová, Petra Floriánová a Milan Altof. Zato vím přesně, kdo byl poslední, ale toho tu uvádět nechci.

Po skončení nám Milan s malým Milánkem přinesli ještě klasické hliněné kuličky, takže jsme si užili dost zábavy i s jejich cvrnkáním do důlku. Přes počáteční potíže jsme se všichni rychle zacvičili a pozdější souboje už měly vysokou úroveň. Nejvíc jsme totiž bojovali s terénem, který byl všechno, jen ne rovný, takže o nepředvídatelné změny směru kuliček nebyla nouze.

Rozloučení s létem 2013

Začínají zrát jablka, hrušky a švestky, teploty klesly a dny se lehce zkrátily, což značí, že letní prázdniny jsou u konce. Před jejich koncem, 30. srpna 2013, jsme se ale rozhodli uspořádat ještě Rozloučení s létem spojené s pečením vepřové kýty a soubojem v ruských kuželkách.

Číst dál: Rozloučení s létem 2013