O štít města Vyššího Brodu 21.6.2014

Na soutěž do Vyššího Brodu se všichni vždycky těšíme, celodenní výlet s velkou šancí na zisk poháru je každoročně jedním z vrcholů sezóny. Když se k tomu přidá ještě netradiční požární útok a obvyklé příjemné počasí, není se čemu divit. Na tuto soutěž se daly dohromady oba týmy mužů a dokonce i ženy, takže jsme se všichni ani nevešli do Avie.

Když jsme přijeli, čekala na nás konkurence 4 týmů mužů (z toho opět jeden z Rakouska – hasiči z Bad Leonfeldenu) a 1 tým žen, takže naše šance nebyly malé. A protože týmů nebylo mnoho, dohodlo se,  že se poběží dvoukolově, přičemž se každému týmu bude počítat pouze lepší čas. Během nástupu se též rozhořela diskuze ohledně hadic, protože některé týmy s sebou měly užší soutěžní hadice, ale nakonec jim byl start povolen, a jak se ukázalo, ani tyto hadice jim vítězství nepřinesly.

Požární útok byl tentokrát standardní dle pravidel požárního sportu, čili žádné stříkání na sudy proudnicí „B“ jako v minulých letech. První šli na řadu muži Vlkovice 1, kteří s časem přes 26s nasadili laťku hodně vysoko. Přiblížit se k nim dokázali jen muži Vlkovice 2 s časem přes 27s, takže první kolo mladíci vyhráli. V druhém kole tým Vlkovice 1 ještě vteřinku stáhl, takže výsledný čas byl přes 25s. I tým Vlkovice 2 se o vteřinu zlepšil na něco přes 26s, takže celkově jsme obsadili první a druhé místo. Zajímavostí je, že domácí do poslední chvíle nevěděli, jestli vůbec poběží. A když nakonec vyběhli, tak první útok nedokončili a druhý sice dokončili, ale výsledný čas byl pouze na poslední místo.

Když se odběhla obě kola mužů a posunula se základna, zazávodily si i ženy. Naše ženy Vlkovice běžely první, ale příliš se jim nedařilo, takže v prvním kole skončily druhé. V druhém kole se ale výrazně zlepšily, zatímco jejich sokyně se zhoršily, takže také ženy z Vlkovic vybojovaly první místo.

Z Vyššího Brodu jsme si tak odvezli poháry za první dvě místa v kategorii mužů, pohár za první místo v kategorii žen a zpátky se nám vrátil i putovní Štít města Vyššího Brodu. Dá se říct, že jsme tak na soutěži vybrali vše, co se dalo. A že pak doma následovala pořádná oslava, nemusím snad ani připomínat.

O pohár Obecního úřadu Planá 7.6.2014

Plana2014-1První víkend v červnu je již několik let vyhrazen pro soutěž v Plané a ani letos tomu nebylo jinak. Na této soutěži pamatujeme jen dvě různá počasí: Buď prší, nebo je hrozné horko. Letos bylo to druhé. Na soutěž přijel reprezentovat opět pouze tým mužů Vlkovice 1.

 

Číst dál: O pohár Obecního úřadu Planá 7.6.2014

O sošku sv. Floriána 26.4.2014

CB2014-1

Soutěžní sezónu zahajujeme každoročně v Českých Budějovicích a ani letos tomu nebylo jinak. Na soutěž jsme vyrazili s oběma družstvy mužů a dvěma stříkačkami, klasickou PS 12 a historickou PS 8, kterou jsme dostali do provozuschopného stavu dne předem. Teplé, slunečné počasí slibovalo pěknou podívanou.

 

Číst dál: O sošku sv. Floriána 26.4.2014

Memoriál F. Janáčka 24.5.2014

Ani letos jsme nevynechali Ledenickou soutěž o putovní pohár - Memoriál Františka Janáčka. A stejně jako loni, i letos vyrazil hájit čest sboru jen jeden tým, Vlkovice 1. I když bylo teplo, zatažená obloha dávala tušit, že co nevidět začne pršet.

Číst dál: Memoriál F. Janáčka 24.5.2014