Zaliny 17.9.2016

Zaliny2016 1Protože na 17. září vyšel volný víkend mezi závody Fichtl Cup, vyrazili jsme na soutěž do Zalin. Tato soutěž nebyla uvedena v oficiálním rozpisu soutěží a byla jen pro zvané, týmů se opravdu sjela jen hrstka, takže nevadil ani start soutěže v netradičních 15:00. Běželo se (jako je v Zalinech obvyklé) na návsi do kopce. A protože náves není příliš dlouhá, všechny kategorie cvičily jen na 2 hadice „B“. Počasí ten den nebylo nic moc, slunce občas sice vykouklo mezi mraky, ale foukal studený vítr.

 

Jak už jsem psal, týmů se sjelo nemnoho. Jako první svůj útok předvedly 4 týmy dětí a po nich následovalo 5 týmů v naší kategorii mužů. Jako první nám svůj útok ukázaly domácí Zaliny II a nastavily čas k překonání na hodnotu 25,35s. Po nich už jsme šli na start my a dost jsme si věřili, že jejich čas překonáme. Všichni odvedli dobrou práci, ale čekali jsme na vodu, které se do mírného kopečku moc nechtělo. Čas 20,50s (běželo se na 2 „B“) se nám nezdál ani dobrý ani špatný, ale konkurenceschopný rozhodně byl (náš cíl byl čas pod 20s). Po nás šli chlapi z Kaliště, kteří nás s časem 32,89s ohrozit nemohli, a po nich naši rivalové ze Zvíkova. Jim se ale útok ne-až-tak-úplně povedl, takže se s časem 23,47s umístili za námi. Proto jsme vyhlíželi poslední (domácí) tým Zaliny I, jak se povede jim. No moc dobře se jim nevedlo, museli dotahovat hadice a my tak po skončení jejich útoku (v čase 48:63) mohli začít slavit další vítězný pohár za 1. místo.

Nakonec si ještě zasoutěžily 3 týmy žen, kde vyhrály ženy ze Zvíkova (27,40s), druhé byly domácí ženy ze Zalin (31,80s) a třetí z Miletína (35,05s).

Po nástupu a předání cen jsme ještě potěšili majitelku střelnice, u které jsme si procvičili mušku při střelbě na špejle (a nechali jí za to větší či menší obnos).

Zvíkovský srandamač 3.9.2016

Zvikov2016 3Ve Zvíkově se tento rok konala již druhá soutěž, tentokrát šlo o srandamač s upravenými pravidly. Úprava spočívala v tom, že po připravení základny si každý člen soutěžního družstva (kromě strojníka) vylosoval post, který poběží. Na tomto srandamači jsme nemohli chybět, dali jsme dohromady 2 družstva mužů, i když to druhé nebylo kompletní a muselo si půjčit dokonce dva závodníky z prvního mužstva. Domácí pořadatelé to naštěstí s klidem přešli a start nám umožnili. Předpověď počasí slibovala vysoké teploty a nebe bez mráčku, takže jsme si zase přivezli i stan a nově zrekonstruovaný pivní set. Nebe bez mráčku se sice nekonalo, ale naštěstí ty vysoké teploty vyšly, takže parádní počasí.

Číst dál: Zvíkovský srandamač 3.9.2016

VC Malešice 20.8.2016

Malesice 2016 1Na Velkou cenu do Malešic a následnou noční soutěž v Mydlovarech jsme se dohodli s hasiči se Zvíkova, že spojíme svá zázemí a každý tým něco dodá. My jsme brali stany, židličky a Ducato, ve kterém povezeme nejen vybavení pro depo, ale i hasičskou techniku pro oba týmy. Byl nádherný den a slunce nám od rána dávalo vědět, že dnes na nebi žádné větší mráčky nestrpí a že tedy bude připalovat.

 

Číst dál: VC Malešice 20.8.2016

Mydlovary 20.8.2016

Mydlovary 2016 1Po soutěži v Malešicích, kde se nám povedl výborný čas, jsme se přesunuli jen o kousek blíže k domovu na noční soutěž do Mydlovar. Stejný plán mělo několik dalších družstev, takže když jsme dorazili, už jich tam na nás několik čekalo. Přijeli jsme už před 18. hodinou (soutěž měla začít v 21:00), a proto jsme si mohli vybrat nějaké pěkné místo pro stany a hasičskou techniku (a to nejen naší, ale i Zvíkovskou). Největší problém tak byl s příjmem tekutin (slunce pořád ještě dost hřálo), neboť jsme museli počkat až dorazí Zvíkovský Ondra, abychom mohli narazit sud.

 

Číst dál: Mydlovary 20.8.2016

O štít města Vyššího Brodu 18.6.2016

Vyssi Brod 4

Na soutěž do Vyššího Brodu jezdíme často a rádi. Jednak proto, že soutěž tam je netradiční, ale hlavně proto, že tam každoročně vozíme putovní Štít města Vyššího Brodu (a pak si ho zase odvážíme). Zábavná bývá už cesta tam naší Avií (a ještě zábavnější je pak cesta zpět). Každý tým si tam v přátelské atmosféře může vyzkoušet dva útoky (stres tedy není na místě) a každý také téměř vždy odjíždí domů s nějakým pohárem. Když k tomu ještě obvykle vyjde počasí, jedná se o nádherný výlet na celý den.

Číst dál: O štít města Vyššího Brodu 18.6.2016