O pohár starosty města Lišov 22.5.2016





Vytvořeno 25. 5. 2016 13:47
Napsal(a) Petr N.

Lisov2016 1Už před memoriálem v Ledenicích nás napadlo, že bychom si jeli závodit i v následující den v neděli, a sice do Lišova na soutěž „O pohár starosty“ spojenou s Jihočeskou hasičskou ligou. Věděli jsme, že JČHL je pro nás „jiná liga“, ale také jsme věděli, že budeme startovat v kategorii „B“, čili v kategorii se standardním průměrem hadic (v JČHL je povolen snížený průměr). Také jsme se chtěli jet podívat na ty nejlepší z kraje a třeba od nich i něco okoukat.

 

Problém nastal ještě den před soutěží, kdy jsme zjistili, že u motorové stříkačky je nutná zpětná klapka, kterou naše mašina nedisponuje. Po krátkém telefonátu nám bylo přislíbeno zapůjčení „Bobíka“, mašiny ze Slavošovic. Toho dne už od rána svítilo slunce a nevypadalo to, že se to změní, takže někdo dostal výborný nápad, že si s sebou vezmeme lavičky a velký stan. Po příjezdu na závodiště nás přivítalo velké množství týmů, které přijely už před námi, takže nebylo jednoduché vymyslet kam svůj stan umístit. Lisov2016 2Dále jsme zjistili, že naše savice nejdou dobře zapojit na „Bobíka“, takže následoval další telefonát o zapůjčení materiálu, tentokrát do Zvíkova kvůli savicím a koši. Zvíkovský tým na soutěž totiž nejel, ačkoliv se na soutěž během dne přijelo podívat dokonce 6 členů jejich družstva! Nutno dodat, že dva z nich cvičili, ale za jiná mužstva. Náš tým byl na startovní listině až na 44. místě, takže zkraje soutěže mohl v klidu „likvidovat“ plechovky vyhrané v soutěži košařů z předchozího dne. A bylo při tom na co koukat. Byly to jiné výkony a časy (kolem 20s), než na předchozí soutěži v Ledenicích.

Lisov2016 3Týmy se na startu střídaly celkem rychle, takže se k provedení útoku po nějaké době dostal i ten náš z Vlkovic. A byl to útok opravdu skvělý. Základem úspěchu bylo rychle provedené nasazení koše a nabrání vody, vtipné roztažení béčkových hadic stylem „největší zvíře jsem já“, plavný skok přes rozdělovač s uzavřením kohoutu „B“ po odplivnutí trocha vody a přesné zamíření na terče obou proudařů. Výsledný čas 21,04s tak stanovil náš asi nejlepší čas na soutěžích a zajistil nám zasloužené první místo v naší kategorii. Po nás už mnoho družstev nešlo (v naší kategorii už jen jedno), takže jsme se mohli v klidu radovat z vítězství.

Lisov2016 4Při vyhlašování výsledků se rozdávalo velké množství věcných cen, náš tým za první místo dostal dokonce sud piva! A jelikož se po vyhlášení naší kategorie vyhlašovaly ještě obě kategorie dohromady, dostali jsme ještě další věcné ceny (všechny k jídlu). Mimochodem, v celkovém pořadí jsme se mezi 38 družstvy dostali na 17. místo, čili ani mezi mančafty z JČHL (s užšími hadicemi) jsme se neztratili.

Pokud byste si chtěli výše zmíněný útok vychutnat na videu, následujte tento odkaz na Youtube.

Memoriál Františka Janáčka 21.5.2016





Vytvořeno 25. 5. 2016 11:51
Napsal(a) Petr N.

Ledenice2016 1Na Memoriál Františka Janáčka do Ledenic jezdíme poslední roky pravidelně, ani letos tomu nebylo jinak. Na soutěž rozhodně chtěli jet muži Vlkovice I, kteří se chtěli předvést v nových dresech. Přidaly se i ženy a nakonec účast potvrdili i muži Vlkovice II, takže jsme za nádherného slunečného počasí vyrazili se všemi týmy.


Číst dál: Memoriál Františka Janáčka 21.5.2016

O sošku sv. Floriána 23.4.2016





Vytvořeno 2. 5. 2016 9:26
Napsal(a) Petr N.

CB 2016 1

A máme tu novou soutěžní sezónu 2016 a za sebou první soutěž, klasicky Soutěž o sošku sv. Floriána v Českých Budějovicích. Tentokrát nejeli všichni nadšeně zkusit své štěstí se sáním z Vltavy jak se stříkačkou PS12, tak se starší PS8. U nás ve Vlkovících se ve stejný den pořádaly závody série Fichtl Cup, takže jsme dali dohromady tak akorát jeden tým mužů.

Číst dál: O sošku sv. Floriána 23.4.2016

Obvodová soutěž Zvíkov 14.5.2016





Vytvořeno 17. 5. 2016 9:15
Napsal(a) Petr N.

Zvikov2016 114. května letošního roku se konaly obvodové soutěže, za náš obvod to bylo v sousedním Zvíkově. V rámci dobrých vztahů jsme se rozhodli zúčastnit, dvě věci nám ovšem nehrály do karet. Za prvé většina opět odjela jezdit závody na pionýrech. Zbylých hasičů bylo dost na sestavení družstva, mělo to ale jeden háček – nechtěli jsme běžet štafetu na 4x100m překážek. Museli jsme tak tým sestavit tak, abychom běželi v kategorii „Muži nad 35 let“. To se nám nakonec povedlo a dokonce jsme si útok vyzkoušeli i na cvičení. Časy sice nebyly příliš oslnivé, ale doufali jsme, že týmů v naší kategorii nedorazí tolik, a pokud se nám útok podaří, mohli bychom pomýšlet i na přední příčky.

Číst dál: Obvodová soutěž Zvíkov 14.5.2016

Noční soutěž Zaliny 26.9.2015





Vytvořeno 13. 11. 2015 23:16
Napsal(a) Petr N.

Po ohlasech na loňskou noční soutěž v Zalinech bylo jasné, že letos se zúčastníme také a že to zároveň bude takové krásné zakončení letošní soutěžní sezóny. Jasné od začátku bylo, že se zúčastní tým Vlkovice I a také ženy měly velkou chuť jet si zasoutěžit. Muži z týmu Vlkovice II o účasti dlouho taktně mlčeli, ale několik dní před soutěží se domluvili, že též pojedou. Složení jejich týmu ale vykrystalizovalo až den před soutěží.

Číst dál: Noční soutěž Zaliny 26.9.2015