Jivno 24.8.2013





Vytvořeno 4. 9. 2013 11:10
Napsal(a) Petr N.

Utok vlkovice 1K výročí 115. let od založení SDH Jivno se v této obci konala hasičská soutěž, na kterou jsme vyjeli opět s oběma družstvy. I když to vypadalo, že Vlkovická starší „dvojka“ družstvo dohromady nedá, nakonec tým dohromady dali a dokonce šli v kategorii Muži nad 35 let. Zajímavé také bylo, že celkem 14 našich závodníků přijelo 7 různými vozidly.

První soutěžící kategorií byli Muži bez omezení věku, kde šla naše „jednička na řadu jako předposlední. Útok se příliš nevyvedl. Nejprve diváci sledovali koš kutálející se po zemi a poté si mohli všimnout, že ani jeden z „proudařů“ nedotáhl hadice až k čáře výstřiku, za což částečně mohla špatná vzdálenost této čáry (a terčů) od základny. Zatímco já na pravém proudu jsem terč sestříkl, levý proud musel dotahovat hadice. I přesto jsme ale obsadili konečné 3. místo.Padajici kos pri utoku

Útok druhého družstva se také příliš nevyvedl. Také nenatáhli hadice a zatímco pravý proudař si myslel, že světlo u jeho terče svítí (a terč je tedy sestříknutý), levý dotahoval hadice i s vodou. Po sestříknutí levého terče se ale ukázalo, že pravý sestříknutý nebyl. Nestartovat v jiné kategorii, skončili by mezi ostatními týmy na chvostu. Takhle skončili na 2. místě v kategorii Muži nad 35 let.

A protože celé odpoledne bylo příjemně teplo a jasno, jeli jsme se po soutěži odměnit zmrzlinou do Lišova, a pak ještě povzbudit Lišovské fotbalisty při jejich zápase (kde hráli i 3 hasiči z Vlkovic).

Na závěr ještě poděkuji Jarce Petřeků za použité fotky, další fotky je možné vidět v její fotogalerii.

 

O pohár Obecního úřadu Planá 1.6.2013





Vytvořeno 18. 6. 2013 23:03
Napsal(a) Petr N.

IMG 20130601 145903Dne 1. 6. 2013 jsme jako každoročně v tomto období zavítali na fotbalový trávník SK Planá na hasičskou soutěž O pohár Obecního úřadu Planá. Tentokrát jsme dali opět dohromady obě družstva mužů, i když to byla pořádná fuška, protože chybělo celkem 5 stálých členů. Zvláště strojník z týmu Zvíkova byl zapůjčeným tričkem SDH Vlkovice tak poctěn, že ho za celý den nesundal, což nesli velmi nelibě zástupci ze Zvíkova, kteří se přijeli na soutěž podívat.

Ale zpět k soutěži. Počasí bylo typické pro soutěž v Plané, takže to vypadalo, že každou chvíli začne pršet. Soutěž probíhala jako obvykle na dvě základny, na jedné se střídali muži, na druhé ženy a děti. A protože nejdříve cvičili muži bez omezení věku, Vlkovice 2 vyběhly na trávník z našich týmů jako první. Dosažen byl výborný čas 27,26s, a to i přesto, že košař s košem a savicí utekl svému kamarádovi za ním (je to pěkně vidět na druhém  obrázku). Vpředu vše klaplo na jedničku (i když rozdělovač se svým držitelem pěkně zacvičil a dokonce ho povalil na zem, což ale naštěstí nemělo žádný vliv na vedení vody). Tento čas nás o pouhé 0,02s posunul na 3. místo.

Číst dál: O pohár Obecního úřadu Planá 1.6.2013

Memoriál F. Janáčka 11.5.2013





Vytvořeno 27. 5. 2013 16:25
Napsal(a) Petr N.

Priprava zakladnyV Ledenicích se již tradičně konal Memoriál Františka Janáčka, kterého se celkem pravidelně účastníme. Tentokrát se ale tým Vlkovice 1 nesešel, takže hájit čest našeho sboru vyjel pouze tým Vlkovice 2.

Od rána solidně pršelo pouze s malými přestávkami, takže podle toho celý závod vypadal. Přesto ale přijelo 14 týmů mužů a 6 týmů žen. Tráva na fotbalovém hřišti, na kterém soutěž probíhala, byla pěkně podmáčená, takže o všelijaké vtipné momenty (pády) nebyla nouze. Hlavně první týmy nám ukázaly, jak se to nemá dělat. Ukázalo se, že je lepší v klidu dokončit, než se hnát za co nejlepším časem a přitom všem divákům ukázat akrobatické cviky související se ztrátou rovnováhy.

Číst dál: Memoriál F. Janáčka 11.5.2013

Obvodová soutěž Lišov 18.5.2013





Vytvořeno 13. 6. 2013 21:22
Napsal(a) Petr N.

fotka tymuZatímco na soutěži v Ledenicích zastupovalo Vlkovice družstvo Vlkovice 2, na soutěž do Lišova pro změnu přijeli jen starší Vlkovice 1. To proto, že současně s hasičskou soutěží se v Lišově jely i závody Fichtl Cupu, kde nesměla chybět ani početná skupina Vlkováků.

 

Číst dál: Obvodová soutěž Lišov 18.5.2013

O sošku Sv. Floriána 27.4.2013





Vytvořeno 27. 5. 2013 15:38
Napsal(a) Petr N.

Poslední dubnový víkend byla tradičně zahájena hasičská sezóna soutěží na břehu Vltavy v Českých Budějovicích. Do bojů vyrazila obě naše družstva mužů, ženy se nesešly.

Číst dál: O sošku Sv. Floriána 27.4.2013