Fichtl Cup Vlkovice 13.4.2013





Vytvořeno 18. 4. 2013 15:16
Napsal(a) Petr N.

Fichtl CupLoňský první ročník Fichtl Cupu se vydařil, takže jsme hned naplánovali další závod letos na jaře, který proběhl před pár dny 13.4.2013. Stav trati se od podzimu moc nezměnil, takže nebylo třeba vyvinout tolik úsilí její přípravě. Díky zkušenostem z předchozího závodu jsme trať připravili za dvě odpoledne.

Všechny nejvíce zajímalo počasí, protože ještě donedávna ležel všude sníh. Na náš závod se ale usmálo štěstí, neboť to byl první víkend, kdy teploty přesáhly 10°C. K tomu občas vysvitlo i slunce (i když krátký deštík také přišel), ale celkově bylo počasí super. Trať byla dokonce méně zablácená než loni.

Účastnící se začali sjíždět už od ranních hodin, a jak čas přibýval, počet závodníků rostl raketovým tempem, takže se začaly řešit nečekané problémy typu: Může v jedné kategorii jet najednou více než 25 jezdců? Jeden ze závodníků přijel dokonce až z Mostu!

Vše vypuklo v 13:00, kdy byla odstartována kategorie „Stodoláků“ – čili pionýrů bez úprav „jak je kdo vytáhl ze stodoly“. Tato kategorie patřila převážně domácím. Poté jely postupně i ostatní kategorie - Klasik, Speciál a Supersport. Po odjetí všech kategorií byla krátká přestávka na spočítání průběžných výsledků a poté se postupně jelo ještě jednou, každá kategorie opět 20 minut. Zvlášť v kategorii „Stodoláků“ se v druhé rozjížďce pořadí měnilo každým okamžikem, protože stroje postupně vypovídaly službu, takže se dá říct, že nezvítězili jezdci na nejrychlejších, ale na nejspolehlivějších strojích. V ostatních kategoriích taková „úmrtnost“ nebyla a naopak bylo na co koukat, jak se závodníci řítí krajinou šílenou rychlostí na splašených trubkách.

Start zavodu

Konec závodu a vyhlášení vítězů byl už v podvečerních hodinách, přeci jen počet závodníků narostl z loňských 31 na 77 ! a spočítat a vyhlásit výsledky chvíli zabralo. O všechny se ale výborně staralo občerstvení v podání rodiny Floriánů a stan s hudební produkcí přivezený Václavem Kovářem. Nesmíme zapomenout poděkovat ani „startérovi“ Vladimírovi Candrovi, všem zapisovatelkám a pořadatelům, kteří se starali o přípravu i běh závodu. Diváků přišlo nepočítaně, takže jak se zdá, že i z tohoto pohledu se letošní jarní klání vydařilo. Když všechno půjde tak, jak má, uspořádali bychom na podzim ještě jedno závodění.

Letošní závod byl také součástí „Fichtl Cup Serie“ (http://www.fichtlcupserie.wz.cz), takže body za získaná umístění se všem započítají do tohoto seriálu.

Závěrem by se slušelo dodat výsledkovou listinu, bohužel tu mám pouze kategorii „Stodoláků“. Až seženu zbývající, dodám je. Zatím si alespoň můžete prohlédnou fotky v naší Fotogalerii, dále fotky uživatelů cercanaci a vosolaci a pak i jedno video ze závodu.

STODOLÁCI
1. Jan Chumčák č. 9
2. Petr Šimánek č. 123
3. Pavel Jozl č. 88
4. Milan Froněk č. 22
5. Dan Novotný č. 11
6. Jan Kándl - Lišov č. 1
7. Petr Novotný č. 55
8. Jan Kándl st. č. 6
9. Petr Nožička č. 14
10. Pavel Bečka ml. č. 48
11. Jan Florián č. 38
12. Václav Knap č. 17
13. Vladimír Bubeník č. 8
14. Zdeněk tájek č. 30
15. Jaroslav Brůžek č. 44
16. Jiří Vosol č. 76
17. Jan Kándl ml. č. 99
18. Pavel Bečka st. č. 35
19. Pavel Florián ml. č. 21
20. Pavel Florián st. č. 10
21. Dana Bečková č. 25
22. Dušan Mlýnek č. 7
23. Rostislav Trousil č. 4

 

Na úplný závěr si ještě můžete vychutnat jezdecký styl nejrychlejšího závodníka z Vlkovic

jizda na fichtlu

Fichtl Cup Vlkovice 2012





Vytvořeno 27. 10. 2012 22:47
Napsal(a) Petra F.

zavodnici na fichtlechJak je asi všem známo, většina kluků ve vesnicích má doma fichtla (pionýra) a tak naše chlapy napadlo, že bychom mohli stejně jako na Floridě udělat v naší malé vsi také Fichtl cup. A proto dlouho neváhali,  vše naplánovali a také zrealizovali - a že to dalo práce. Připravit trať nebylo zrovna lehké, muselo se vyřezat křoví, navozit balíky které chránily závodníky před úrazem, vyznačit celou trasu atd.  Ale naši chlapi a kluci jsou šikovní a tak během týdne měli vše, za podpory většiny obyvatel, hotovo. Trať vedla částečně po poli, částečně v lomečku a převážná většina trasy vedla po louce.

Fichtlcup jsme pořádali v sobotu 22. 9. 2012 za pěkného počasí. Závodníků se sešlo plno (v celkovém počtu 31 závodníků – z toho 13 závodníků bylo z Vlkovic) a diváků ještě více. Závodníci byli podle úprav na svých strojích rozděleni do 4 kategorií – originál, klasik, speciál a super sport, z čehož kategorie originálů patřila domácím.

Číst dál: Fichtl Cup Vlkovice 2012